VriendenVan redcoon!
Zakelijke klanten

Nederlands

Français
Korting sparen
Graag up-to-date? Meld u nu aan!

Gekeurde veiligheid

Veilig online winkelen met BeCommerce!

QSHOPS Keurmerk

veilig winkelen met SSL

Veilig winkelen bij redcoon

kopen met creditcard

Feedback?

Uw mening betekent veel voor ons! Beoordeel daarom nu redcoon.be.
Vul het formulier in

B+W UV Haze 010 MRC 72 mm 1066124 (XS-Pro-Digital MRC NANO)

Artikelnummer: B273330
  • absorbeert onzichtbare UV
  • Voorkomt blauwzweem
  • Beschermt de frontlens
  • MRC coating
B+W
De afbeelding kan afwijken van het geleverde product
  • UV Haze 010 MRC 72 mm 1066124 Afbeelding  (1)

B+W UV Haze 010 MRC 72 mm 1066124

(XS-Pro-Digital MRC NANO)

Technische specificaties

UV Haze 010 MRC 72 mm 1066124

Technische specificaties:

  • Filterdiameter:  72mm
  • Coating:  MRC
  • Effect:  UV- filter

Het UV-filter absorbeert het onzichtbare UV-aandeel van het hemellicht dat onscherpte kan veroorzaken en waarop veel kleurenfilms reageren met een blauwzweem. Eigenlijk zou het UV-sperfilter moeten heten, want voor technische toepassingen zijn er ook UV-filters die omgekeerd UV-straling doorlaten en alle andere blokkeren. Maar onder fotografen is de korte benaming UV-filter gemeengoed. UV-filters zijn ideaal voor (landschaps-)opnamen in het gebergte, aan zee en in gebieden met zeer schone lucht. De foto’s winnen aan briljance, storende blauwzweem wordt vermeden. Omdat het glas kleurloos is, verandert, afgezien dan dat blauwzweem voorkomen wordt, ode kleurweergave niet, verlenging van de belichtingstijd is niet noodzakelijk. Daarom is het UV-filter ook geschikt als bescherming voor de frontlens tegen zand, waterspatten enz. omdat het permanent op het objectief kan blijven. Het is zowel voor analoge kleur- en zwart-wit, als voor de digitale opname aan te bevelen. De UV-filters van B+W zijn ook verkrijgbaar in SLIM-vatting voor vignetteringvrije groothoekopnamen.

Goede objectieven kosten een veelvoud van een filter en daarom is het begrijpelijk om er, ter bescherming van de frontlens een filter voor te schroeven. Om echter te voorkomen, dat een beschermfilter een permanente filterwerking uitoefent, moet het helder glas neutraal van kleur en uiterst transparant zijn. Dat zijn dan ook de eigenschappen heeft het UV-filter 010 van B+W dat bovendien ook nog schadelijke UV-straling blokkeert. De extreem harde MRC-coating met water- en vuil afstotende werking optimaliseert de beschermende werking en vergemakkelijkt het schoonhouden als zoiets als spatten of per ongeluk tóch een vingerafdruk op het filter terechtkomen. Dat geldt overigensvooral voor digitale camera’s waarvan de beeldkwaliteit bij een vervuilde frontlens, wegens de kortere brandpuntsafstanden nog veel sterker achterblijft!

MRC
MRC (Multi-Resistant Coating) van B+W is niet alleen een buitengewoon effectieve meerlaagse coating. Het is tevens harder dan glas, zodat deze het filter beschermt tegen krassen (bijvoorbeeld bij het schoonmaken van het filter) en is water- en vuilafstotend waardoor het functioneert als onderhoud voor het filter.

De nieuwe B+W XS-Pro 010 UV MRC filters: dunner, zeer helder en een top prijs-kwaliteitverhouding.

Hoge lichttransmissie, MRC coating, kras-bestendigheid, ultra-dun en onder zeer hoge kwaliteitsnormen geproduceerd. De nieuwe XS-Pro 010 UV MRC Filters van B+W beschikken over het complete pakket unieke eigenschappen en zijn nu naast de bestaande 007 (clear)filterserie ook verkrijbaar in 010 UV protectie uitvoering. De filters komen beschikbaar in alle maatvoeringen van 49 tot en met 86 mm diameter en zijn bovendien uitstekend geschikt voor macro- en zoomlenzen.

Alleen schone B+W filters garanderen dat de hoge materiaal- en vervaardigingskwaliteit zich in perfecte afbeeldingskwaliteit kan resulteren. De harde water- en vuil afstotende MRC-ontspiegeling helpt u, uw B+W filters vrij te houden van krassen en verontreinigingen. Als ondanks uw voorzichtigheid toch stof, water of vuil moet worden verwijderd, neem dan de volgende regels ter harte: wrijf stof en vuil nooit droog weg; er zouden kleine kwartsdeeltjes in kunnen zitten die veel harder zijn dan glas en dit als diamant kunnen bekrassen. Veeg het stof eerst met een blaaskwastje weg voordat u dan met een zachte doek, het beste met het microvezel schoonmaakdoekje “Photoclear” het beademde glas met zachte druk afwrijft. Bij hardnekkig vuil is een beetje spuug een goed oplosmiddel – altijd bij de hand en vrij van slijpmiddel, olie en agressieve chemische substanties. Gebruik nooit een papieren zakdoekje voor het schoonmaken, want dat pluist nogal en de papiervezels hechten zich vanwege de elektrostatische lading aan het glas. De extreem harde, water- en vuilafstotende MRC-coating verhoogt de beschermende werking van deze B+W filters

B+W is in 1947 opgericht door de gebroeders Biermann en Weber. In 1975 kwam de samenwerking met Schneider Optical Works tot stand waardoor het aantal toepassingsmogelijkheden van filters vergroot werd. Omdat B+W alleen de hoogste kwaliteit filters wil leveren werd een zeer strenge kwaliteitscontrole ingesteld. Het productieproces is ingedeeld in meerdere sleutelmomenten, waarbij bijvoorbeeld wordt gekeken naar de hardheid van het glas en de meerlaagse coating in fases wordt gecontroleerd, zodat de hoge B+W standaard gewaarborgd blijft. Een continu proces van verbeteringen vind plaats bij B+W waarvan de XS-Pro 010 UV MRC het nieuwste resultaat is.

Uitrusting:

  • Diameter in mm72

Schrijf een productreview

Wat vindt u van de B+W UV Haze 010 MRC 72 mm 1066124?

Om een productreview te kunnen schrijven moet u ingelogd zijn.

E-mail: *
Wachtwoord: *
 

* Verplichte velden